تاریخ : پنجشنبه, ۲۶ تیر , ۱۴۰۴ Thursday, 17 July , 2025
0

برگزاری نشست بررسی وضعیت صید و صیادی هرمزگان بمنظور برنامه ریزی برای پایداری فعالیت‌های صیادی

  • کد خبر : 70078
  • 25 تیر 1404 - 21:54
برگزاری نشست بررسی وضعیت صید و صیادی هرمزگان بمنظور برنامه ریزی برای پایداری فعالیت‌های صیادی

مدیرکل شیلات هرمزگان از برگزاری نشست تخصصی بررسی وضعیت صید و صیادی استان با هدف برنامه ریزی برای رفع مشکلات جامعه صیادی خبر داد. این نشست با حضور مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران، رئیس بخش ارزیابی ذخایر وعضو هیئت علمی موسسه تحقیقات شیلات ایران ، رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس ودریای عمان، معاون صید وبنادر ماهیگیری شیلات هرمزگان، رئیس بخش ارزیابی ذخایر پژوهشکده و رئیس اداره هماهنگی و امور شهرستانها درسالن جلسات اداره کل شیلات هرمزگان برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی شیلات هرمزگان، مسعود بارانی با اشاره به ظرفیت‌های کم‌نظیر استان در حوزه صید و صیادی گفت: استان هرمزگان با برخورداری از بیش از ۴۵ هزار صیاد و تولید سالانه بالغ بر ۳۶۰ هزار تُن، رتبه نخست صید کشور را در اختیار دارد.

وی افزود: وجود ۱۹ بندر صیادی و بیش از ۲۲ موج‌شکن مردمی از دیگر ظرفیت‌های زیرساختی استان در این حوزه است که نقش مؤثری در پشتیبانی از جامعه صیادی ایفا می‌کند.

بارانی با تأکید بر اهمیت توسعه هدفمند فعالیت‌های صیادی، اظهار داشت: توسعه پایدار صید و صیادی، با محوریت ارتقای خدمات‌رسانی به جامعه صیادی، در دستور کار شیلات هرمزگان قرار دارد. این استان می‌تواند الگویی مناسب در بهره‌برداری از بنادر و مدیریت منابع شیلاتی برای سایر نقاط کشور باشد.

مدیرکل شیلات هرمزگان همچنین ابراز امیدواری کرد با حمایت‌های سازمان شیلات ایران و مؤسسه تحقیقات شیلات ایران، شاهد ارتقای وضعیت ذخایر آبزیان ورشد وضعیت معیشت بهره برداران در استان باشیم.

در ادامه این نشست، رضا عباسپور نادری، مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران، نیز با تمجید از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های هرمزگان در حوزه صیادی، اظهار کرد: ظرفیت‌های منحصر به‌فرد این استان می‌تواند نقش مهمی در پایداری اشتغال و افزایش تولید شیلاتی کشور ایفا کند.

وی تصریح کرد: هرمزگان همواره با بهره‌برداری مسئولانه از منابع، به‌عنوان قطب اصلی صیادی کشور شناخته می‌شود و استمرار این رویکرد می‌تواند سهم این استان را در توسعه ملی شیلات، بیش از گذشته افزایش دهد.

رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان نیز در این نشست گفت: پژوهشکده با رویکرد علمی و مبتنی بر داده‌های اکولوژیک در تلاش است تا به شیلات استان در مدیریت منابع زنده دریایی و کاهش فشار صیادی کمک کند. وی افزود: تغییرات اقلیمی، فشار بهره‌برداری و نوسانات جمعیتی گونه‌ها، ضرورت انجام پایش‌های مستمر و همکاری نزدیک‌تر میان پژوهش و اجرا را دوچندان کرده است.

لیلی محبی تاکید کرد: برای دستیابی به صید پایدار، نیاز است تصمیم‌سازی‌ها بر پایه اطلاعات علمی، ارزیابی ذخایر و ظرفیت واقعی دریا انجام گیرد. پژوهشکده آمادگی کامل دارد تا با ارائه مدل‌های به‌روز و طرح‌های پیشنهادی، به بهینه‌سازی فعالیت‌های صیادی در استان کمک نماید.

همچنین تورج ولی نسب رئیس بخش ارزیابی ذخایر وعضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، ضمن ابراز خرسندی از روند هماهنگی میان بخش‌های مختلف شیلاتی، اظهار داشت: پیشرفت شیلات استان هرمزگان بدون بهره‌گیری از یافته‌های علمی و اجرای مدیریت مبتنی بر شواهد امکان‌پذیر نیست. وی افزود: ما در مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور بر لزوم اصلاح الگوهای صید، مدیریت منطقه‌ای و صیادی هدفمند تأکید داریم.

دکتر ولی‌نسب در ادامه خاطرنشان کرد: استفاده از تکنولوژی‌های نوین، آموزش صیادان و برنامه‌ریزی برای حفظ گونه‌های در معرض تهدید، باید به‌صورت یک بسته سیاستی واحد در استان دنبال شود. مؤسسه تحقیقات در این مسیر آماده پشتیبانی علمی و تخصصی برای ارتقای بهره‌برداری مسئولانه از ذخایر آبزیان است.

لینک کوتاه : https://www.hormozganeemrooz.ir/?p=70078

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.