به گزارش صبح دریانیوز، محمد بذرافشان مهارتآموزی را یکی از ارکان اصلی توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دانست و تأکید کرد: مهارت یک پدیده اجتنابناپذیر است و نمیتوان از آن در مسیر توسعه کشور چشمپوشی کرد.
بذرافشان با اشاره به تغییر رویکرد از «عرضهمحوری» به «تقاضامحوری» در نظام مهارتی کشور گفت: امروز نیاز بازار کار، تعیینکننده نوع آموزش ماست. در همین راستا، بیش از ۴۵۰ آموزشگاه فنی و حرفهای در استان فعال هستند و سه مکانیزم اصلی شامل آموزشگاهها، آموزش در محیط کار واقعی و مراکز جوار صنایع را دنبال میکنیم.
وی از افتتاح اولین مرکز تخصصی آموزش مهارتهای پیشرفته در زمینه هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء و امنیت سایبری در هفته ملی مهارت خبر داد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان هرمزگان با اشاره به برگزاری المپیاد ملی نوجوانان برای اولین بار در هرمزگان گفت: این المپیاد با حضور نخبههای نوجوان در پنج رشته فوقتخصصی فناوری اطلاعات برگزار شد و باعث شکوفایی استعدادهای پنهان جوانان استان شد. هرمزگان در این المپیاد موفق به کسب مدال طلا و نقره شد.
از دیگر نکات مهم مطرحشده، ایجاد کنسرسیوم مهارتی با مشارکت ۱۴ صنعت بزرگ استان بود که به گفته بذرافشان، یکی از مهمترین اقدامات برای پیوند صنعت و مهارتآموزی و جهش در اشتغال است.
وی همچنین از آغاز طرح «همنوا» با آموزش و پرورش برای استفاده مدارس نظری و فنی از ظرفیت مراکز فنی و حرفهای، و نیز طرح «تابستانه مهارت» برای بهرهمندی جوانان از آموزش رایگان در تابستان ۱۴۰۴ خبر داد.
بذرافشان از تلاش برای تأسیس مرکز آموزش خواهران در بندرعباس و مرکز فنی سیریک در سال جاری نیز خبر داد و افزود: با بهرهبرداری از این مراکز، چتر آموزش فنی و حرفهای در سراسر استان گستردهتر خواهد شد.
وی در پایان، با اشاره به ثبتنام گسترده جوانان هرمزگان در المپیاد ملی مهارت و رشد ۶۵ تا ۷۰ درصدی اشتغال مهارتآموختگان استان، از رسانهها خواست در تبیین فرهنگ مهارتآموزی نقش فعال تری ایفا کنند.
پایان خبر/